снимка pixabayКурсът на ваксинaция се състои от две отделни дози по

...
снимка pixabayКурсът на ваксинaция се състои от две отделни дози по
Коментари Харесай

Република Южна Африка ще спре временно прилагането на ваксината на АстраЗенека

снимка pixabay

Курсът на ваксинaция се състои от две обособени дози по 0.5 ml всяка. Втората доза би трябвало да се приложи сред 4 и 12 седмици (28 до 84 дни) след първата.

Република Южна Африка ще спре краткотрайно използването на имунизацията на " АстраЗенека ", заяви " Ройтерс ". Решението е било взето след най-новите данни за лимитирано деяние на препарата против южноафриканския вариант на ковид.

Дали ще бъде доказано или анулирано, зависи от рекомендациите на учените.

По-рано вестник " Файненшъл Таймс " цитира изследване на Университета Витватерсранд в Йоханесбург, съгласно което имунизацията на " АстраЗенека " не съумява да предотврати леки или умерени проявления на варианта. Надежда дава събитието, че никой от двете хиляди участници в проучването не е развил тежки признаци.

От шведско-британската компания обявиха, че работят върху възстановяване на имунизацията и могат още през есента да са подготвени със отбрана против южноафриканския вариант.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР